Sidste nyt


30/3 2008
Det sidste halve år har budt på et par meget gode oplevelser. I september spillede vi til foreningen Ny Musik i Birkerøds 25 års jubilæumskoncert, som i anledning af komponisten Per Nørgårds 75års fødselsdag, og hans tilknytning til foreningen, blev en hyldest til ham og andre komponister med relationer til Birkerød. Vi uropførte et værk af den tidligere Birkerødboer Anthon Hansen, og spillede derudover Per Nørgårds klassiker Mating Dance samt variationer af Kuhlau! Desuden spillede Anders Tristrophoni af Axel Borup-Jørgensen. Koncerten, som varede fulde 3 timer incl to pauser, sluttede med en kæmpe reception for alle involverede.
Vi har netop besøgt Bornholms Musikforening, hvor vi spillede et program baseret på vores Nordic Tunes CD. Det var anden gang vi spillede på denne dejlige ø, og vi kommer gerne tilbage, her er solskin og rare folk, og et meget medlevende publikum. Bornholms tidene anmeldte koncerten i flotte vendinger.

4/1 2007  Godt nytår! Vi er i fuld gang med at planlægge 2007 hvor vi vil tilbyde forskellige programmer. I forlængelse af vores nordiske CD laver vi et program med folkemusikbaserede værker fra hele verden (næsten!). Europa, Syd- og Nordamerika, Japan og måske også Australien vil være repræsenteret, så der bliver noget for enhver smag. Vi præsenterer dette program ved en gratis koncert i Caféen, Musikhuset Aarhus, d. 1/4 2007 kl. 14:00. Derudover vil vi også fortsætte med vores Japansk-danske program ligesom der selvfølgelig vil være plads til specielle ønsker fra vores store repertoire.

11/9 2006 Så er de her endelig! Vi har nu to nye CDer på markedet. "Nordic Tunes" med nordisk musik baseret på folkemelodier, og "Toru Takemitsu in Memoriam" med live optagelserne fra de to japanske koncerter - se nedenfor. Begge CDer er omtalt på CD siden og er igen udgivet af Classico Records. Hvis du er interesseret i at købe en af CDerne kan du gøre os en tjeneste ved at bede din lokale pladeforretning om at tage den hjem til dig. Den skulle jo helst stå der automatisk, men hvis de ikke sælger nogen af dem har de ikke noget incitament til at have den stående! Den nordiske CD er en oplagt gaveide - når vi selv skal sige det! - mens den japanske er for de virkeligt interesserede...! Begge CDer bliver lanceret ved en koncert d. 24/9 2006 kl. 16:00 i Frederikskirken i Højbjerg, Århus. Vi har opdateret fotodownload siden med to nye fotos, det ene kan også findes på indercoveret til "Nordic Tunes" CD'en.

16/5 2006
Vores to koncerter med japansk musik beviste endnu engang at det er svært at få publikum til ny musik. Begge koncerter gik fint og vi serverede japanske snacks og grøn the bagefter, et tiltag som var meget populært! Til koncerten i Rundetaarn, Kbh., havde vi besøg af 3 personer fra den Japanske ambassade, med ambassadøren selv i spidsen. Desuden overværede Noriko Hisada uropførelsen af sit værk Phase III, ligesom vi fik lejlighed til at hilse på Lene Lorentzen fra Koncrt & Koncpt; et klassisk bookingbureau som vi snart kan bookes gennem. Vi kommer her i selskab med landets absolutte elite indenfor klassisk musik.
Lige nu holder vi en lille pause fra koncerterne, hvilket vi bruger til at færdiggøre CDen med nordisk musik, samt en liveindspilning af de japanske værker fra koncerterne. Fra midt i juli går det løs igen med sommerkoncerter over det ganske land.

Duo Takemitsu med den japanske ambassadør

Foto fra Rundetaarn, Kbh. Fra venstre er det Anders Borbye, komponist Noriko Hisada, Ambassadør Gotaro Ogawa, Marianne Leth, Minister Counsellor Mrs Miyoko Akashi.

25/1 2006 Som man kan se af koncertkalenderen er der ret travlt her i første kvartal af 2006! Vi er i fuld gang med forberedelserne til de to japanske koncerter 19. og 20. februar, hvor vi udover første afdeling, som er helliget Takemitsus musik, efter pausen spiller ny japansk musik af Niimi, Fukushi og Hisada (uropførelse). En spændende og usædvanlig koncert hvor vi håber på et ekstra stort publikum! Vores nordiske program er stadig populært, og mange af koncerterne i år vil indeholde nordisk musik fra vores kommende CD.
Vi har desuden besluttet at vi i 2007 vil udvide det folkloristiske tema til at omfatte hele verden, hvilket vil expandere repertoiret betydeligt. Udover hvad vi allerede har i fingrende vil vi instudere nye ting når tiden tillader det.

25/9 2005
Oktober måned byder på to koncerter i samarbejde med vores faste sopran Birgitte Holt Nielsen, hhv i Ryslinge og Vejen. Koncerten i Ryslinge er lidt af et eksperiment, da den foregår i en fabrikshal (!) blandt maskiner, værktøj, lagerreoler, paller og andet godt. Hallen bliver ryddet i midten og stole sat op rundt om et ganske lille areal. Vi er meget spændte på hvordan det forløber!
Vi er nu begyndt at indspille materiale til CD nr. 3, som kommer til at indeholde nordiske værker baseret på folkemelodier. Repertoiret bliver værker af bla. Edvard Grieg, Joachim Andersen, Friederich Kuhlau, Carl Michael Bellmann og Peter Lindemann - med forbehold for ændringer og tilføjelser. Der er ingen udgivelsesdato endnu, men det bliver nok ikke i år. Vores første CD, Toward the Sea, bliver nu igen tilgængelig i almindelig handel - et genoptryk er på vej og skulle være klar medio oktober.

12/2 2005

Som man kan se af koncertkalenderen har vi en del koncerter her i starten af året, og sommerkoncerterne kommer også lige så stille ind. Programmet til koncerten i Oslo d. 27/2 kræver en del forberedelse, så vi har besluttet at gentage det i Kunstbygningen i Århus d. 11/3. Der bliver stykker for Duoen og solostykker for både fløjte og guitar, begge i samspil med forskellige former for elektronik! Alle værker er skrevet af de to Norske komponister Björn Bolstad Skjelbred og PerMagnus Lindborg, og hovedparten er tilegnet Duo Takemitsu eller dens medlemmer. Gå ikke glip af denne usædvanlige koncert!
Vi har planer om at indspille nogle ting senere på foråret, med henblik på senere CD udgivelse. Nøjagtigt hvad vi indspiller er ikke endeligt besluttet, men vores arbejdstema er værker baseret på folkemelodier. Dem har vi mange af, så hvem ved?!

28/7 2004
Vi er ved at være gennem forårssæsonen og den har budt på mange gode oplevelser. Vi uropførte Michael Bønsdorfs værk Sommerfugle i april og det blev ret vel modtaget. En anmeldelse af koncerten kan ses på www.vejleklassisk.dk, ligesom uddrag kan ses på pressesiden. Michael kunne ikke være der ved uropførelsen, men kom dog til vores koncert i Markuskirken i juni, hvor stykket også var på programmet. De to koncerter på Bornholm var særdeles velbesøgte og den ene blev anmeldt i Bornholms Tidende, se pressesiden. Efter koncerten i Bindslev har vi pause til slutningen af september; vi vil bruge tiden til at indøve nyt repertoire.

2/3 2004
Koncertkalenderen for 2004 bliver stadig udvidet, bl.a. er vi nu engageret til to koncerter på Bornholm i juli. Vores programmer dette forår har alle et stærkt nordisk islæt, men vi får da også tid til at spille andre ting. Hvad angår nye værker har vi nu besluttet at uropføre Michael Bønsdorfs værk "Sommerfugle" d. 29/4  i Vejle Musikteater. Willy Stolarczyks værk til os er desværre blevet forsinket, så det må vente til en anden god gang.

16/11 2003: Frem mod 2004
Sæsonen er slut hvad angår koncerter, og vi begynder at se frem mod det nye år. Det er planen at tilbyde et nordisk program i 2004, som vil kunne tilpasses den enkelte koncertbegivenhed, hvad angår længde og indhold. Vi tilbyder dog stadig vores jubilæumsprogram samt blandede programmer med musik fra det meste af verden. Vores samarbejde med sopranen Birgitte Holt Nielsen vil også fortsætte i 2004.
Vi vil bl.a. bruge "den koncertfrie tid" til at arrangere nye værker som forhåbentlig kan præsenteres i det kommende år. Vi håber desuden at kunne uropføre et eller to nye værker i løbet af foråret, så hold øje med koncertkalenderen!

Buffet og musik d. 25/7 2003
Ved et anderledes og nyskabende arrangement d. 25/7 2003 kl. 19:00  på Thors Mølle i Århus, kan man først indtage en vellavet sommerbuffet fremstillet af årstidens fineste råvarer, hvorefter Duo Takemitsu vil spille en times koncert til kaffen. Temaet er "Midsommer", hvilket vil afspejles i både menu og koncertprogram. Thors Mølle ligger i de mest idylliske omgivelser i Marselisborg Skov, og rummet hvor det foregår er fuldt af atmosfære, med store glasflader ud mod skoven og op mod himmelen.
Prisen for hele arrangementet er kr. 225,-, hvilket inkluderer buffet og koncert. Koncerten alene koster kr. 80,-  i entre. Tilmelding er nødvendig, ring til Thors Mølle, tlf. 86 27 03 85.

2/6 2003
Netop hjemkommet fra en fin tur til Leicester, England. Vi spillede i forbindelse med Leicester Earyl Music Festival i den gamle bygning Leicester Guildhall, som er en del af et museum i den gamle bydel. Området bærer stadig præg af at have været regeret af de danske vikinger, bla. ender mange bynavne på -sted  og -by. Den lokale avis, The Leicester Mercury, skrev en fin omtale efter koncerten, se pressesiden.  Vi blev i det hele taget utroligt godt behandlet af John Bence, som er leder af festivalen. Det var den 14. festival i rækken og planlægningen af næste års udgave er allerede i fuld gang, se evt. festivalens hjemmeside.

10/5 2003
Gentagelsen af 10 års jubilæumskoncerten d. 9/5 i Rundetaarn i København blev en dejlig oplevelse. En sluttet kreds af engagerede tilhørere, kendte og ukendte ansigter mellem hinanden, fik en meget fin oplevelse, godt hjulpet af stedets fremragende akustik. Carsten Bo Eriksen fik sit værk "Song without a Tongue?" at høre for første gang, og til stede var også Michael Bønsdorf, hvis værk "Sommerfugle" stadig venter på sin uropførelse (se biografi). Den efterfølgende reception rundede hele arrangementet af på en hyggelig måde, og visheden om at have markeret jubilæet på forsvarlig måde er en god fornemmelse.

26/4 2003
Jubilæumskoncerten i Århus i går gik forrygende! Et fantastisk medlevende publikum gjorde det til en helt speciel oplevelse, og Helsingør Theater glødede. Der var utroligt mange positive tilkendegivelser om programmet og udførelsen. Specielt var mange fascinerede af det nye stykke af Carsten Bo Eriksen, som blev uropført ved denne koncert.
Den efterfølgende reception truede med at udvikle sig til en regulær fest, men til sidst lykkedes det at få smidt folk ud så den meget forstående opsynskvinde fra Den Gamle By kunne komme hjem. Koncerten gentages d. 9/5 kl. 20:00 i Rundetaarn, bibliotekssalen, og med denne sals legendariske akustik er der de bedste rammer for endnu en stor aften.

7/4 2003
Duo Takemitsu indspillede i lørdags "Lys" af Hans Henrik Nordstrøm, som skal med på en CD med hans musik. Claus Byrith var igen ved knapperne, og på trods af musikkens høje sværhedsgrad blev arbejdet gjort i en god, koncentreret, og alligevel afslappet stemning. Helt i duoens ånd. CD'en udkommer i forsommeren.